Presentatie Dick Tuinder, Alles lijkt op iets anders

@athenaeumboekwinkel

21 augustus 2020

Aanstaande vrijdag 21 augustus, 16.00 – 18.00 presenteert en signeert Dick Tuinder zijn boek Alles lijkt op iets anders, voor Athenaeum Nieuwscentrum.

Toegang is gratis, maar voor een coronaproof, een voor een, signeersessie is aanmelden verplicht via Facebook.

Uitgever Peter Mertens over Alles lijkt op iets anders

Deze mis en scène – een kind in dialoog met het universum – is kenmerkend voor het werk van kunstenaar/schrijver/regisseur Dick Tuinder, waarin mensen slechts een van de vele deelnemers aan het gesprek zijn. Ook in deze bundel van dertien met niets te vergelijken verhalen horen we de stemmen en gedachtes van zulke uiteenlopende sprekers als cirkels en vierkanten, beren, vogels en een poes. Maar ook – en niet zelden in samenspraak met – mensen: kinderen, kunstenaars en astronauten. 

Zo men een thema in deze bundel zou willen benoemen dan is die vermoedelijk de gelijkheid der verschillen, en de noodzakelijkheid van het andere om het eigene te kunnen zien en begrijpen. In die zin, zo schrijft de auteur ons, is dit boek ook een zelfportret.

Dat mag dan zo zijn, als directeur-uitgever wil ik u er echter op wijzen dat dit boek vooral ook een feest voor het oog én een verfrissend bad voor de geest is. Vol laagdrempelige hoogmoed en  vervreemding voor beginners. Kortom: een boek voor deze tijd. Een urgent en noodzakelijk boek dat wij hebben uitgegeven in de volle overtuiging onze lezers er een dienst mee te bewijzen. 

Over Dick Tuinder

Dick Tuinder is regisseur van onder andere de speelfilms Afscheid van de Maan (2014) en Winterland (2009), illustrator, schrijver en beeldend kunstenaar. In 2019 publiceerde hij bij Uitgevershuis Silent Woods het zeer succesvolle Het Stipte Wolkje, een assemblage van cartoons die hij maakte voor De Groene Amsterdammer aangevuld met nieuw werk.

Presentatie Dick Tuinder, Alles lijkt op iets anders

Alles lijkt op iets andersTuinder, Dick €22,50

Peer Mertens

Leave a Reply